no-wind-program - O'Neill Summercamps

No wind program

Niks is zo onvoorspelbaar als het weer in Nederland. Een zonnetje is lekker, maar geen voorwaarde voor een te gekke surfdag. En een beetje regen is helemaal niet erg. Maar die wind….. tja, die is erg belangrijk!

De sport waarbij we het meest afhankelijk zijn van de wind is het kitesurfen. Helaas waait het niet altijd. Of waait het wel, maar juist te hard. We hebben daarom deze winter hard gewerkt aan het ontwikkelen van een super cool en uniek programma voor het kitesurfkamp. Zo beleef je hoe dan ook echt een te gekke week bij O’Neill Summercamps!

Wat kun je verwachten?

We gaan sowieso zoveel mogelijk het water op als het waait. En waait het pas ’s avonds? Nou, dan gaan we gewoon lekker ’s avonds het water op tot de zon ondergaat. En dan zorgen we ook nog voor een maaltijd op het strand en een kampvuur om bij op te warmen. Je zou bijna willen dat het overdag niet waait 🙂

Op de windstille dagen zitten we niet stil. Wat dacht je van een bootcamp om de spieren te trainen die je nodig hebt bij het kitesurfen? Of de waterstart oefenen en boardgevoel ontwikkelen op een wakeboard achter één van onze coole wakeboardboten.

Minder spectaculair maar wel heel erg belangrijk zijn de theorielessen. Bijvoorbeeld over de veiligheid en de materialen. Je leert bijvoorbeeld hoe je zelf een kite opbouwt. Ook gaan we de selfrescue oefenen op het water. En nee, het is niet saai, want we maken er gewoon een leuke surfquiz van!

Gevoel voor evenwicht ontwikkelen doen we op supboards. We maken een spannende suptocht vanuit de jachthaven naar een eilandje in het Grevelingenmeer. Daar kunnen we picknicken, voetballen en skimboarden. Lekker bezig op het water en je traint ongemerkt je spieren die je nodig hebt bij het kiten. Dat geldt trouwens ook voor het freerunnen. Wist je dat we bij O’Neill Summercamps instructeurs hebben die jou dat kunnen leren? Hoe cool is dat!

Nog veel meer alternatieve activiteiten

Voor het hele kamp hebben we een kant en klaar draaiboek met allerlei super coole nieuwe activiteiten waaruit de instructeurs kunnen kiezen op het moment dat het surfen niet door kan gaan. Een kleine greep hieruit:

  • het expeditie robinson spel
  • branding kajakken of kajakpolo
  • boogschieten en archery tag
  • bodysliden van de waterjump

 

En? Wat vind jij? Wordt jouw kampweek er één om nooit te vergeten?
Laat het ons weten en mail ons op info@oneillsummercamps.nl of plaats een reactie onder het bericht op  onze Facebook pagina. Met jouw input kunnen we ons no-wind-program misschien wel nóg beter maken!

 

 

JIJ KOMT TOCH OOK?

DIRECT BOEKEN