Ouderinformatie - O'Neill Summercamps

Onvergetelijke vakanties


Als ouder of verzorger wil je er zeker van zijn dat je kind in goede handen is. Bij O’Neill SummerCamps zijn we ons er zeer bewust van dat wij een grote verantwoordelijkheid dragen.

Onze O’Neill SummerCamps bieden een totaalpakket van verblijf, surflessen, 24 uur zorg en aandacht, maaltijden en tussendoortjes. De kinderen zijn bij O’Neill SummerCamps in een andere omgeving, de hele dag buiten en actief bezig met unieke sporten zoals kitesurfen, windsurfen of golfsurfen. Dat maakt een O’Neill SummerCamp tot een onvergetelijke ervaring!

WAT MAAKT O’NEILL SUMMERCAMPS ZO SPECIAAL?

De zomerkampen van O’Neill SummerCamps zijn ontstaan vanuit het enthousiasme van surfers die elders zomerkampen hebben begeleid en een achtergrond hebben met het werken met kinderen. Het team van O’Neill SummerCamps is 24 uur per dag met de kinderen. De surfinstructeur is tevens de begeleider van het kamp. Door continu bij de kinderen aanwezig te zijn worden bijvoorbeeld tekenen van heimwee snel herkend.

VRIENDEN ONTMOETEN
Na een O’Neill Summercamp komen kinderen thuis met een hele rits nieuwe vrienden. De ontspannen sfeer in een zomerkamp bevordert het sluiten van vriendschappen. De begeleiders van de O’Neill SummerCamps zien vaak in één oogopslag wie goed met wie kan opschieten. Zij zorgen ervoor dat deze kinderen met elkaar in contact komen.

Uit ervaring weten wij dat ongeveer de helft van de kinderen samen met een broer of zus, of met een vriend of vriendin op zomerkamp gaat. Wij doen ons best om deze kinderen in tentjes naast elkaar te plaatsen. O’Neill SummerCamps maakt gebruik van eenpersoons tentjes.

LEEFTIJDSCATEGORIEN
O’Neill SummerCamps is helemaal gericht op kinderen en jongeren. Om de activiteiten zo goed mogelijk toe te spitsen op de capaciteiten, het leerniveau en de wensen van de kinderen, hanteren we verschillende leeftijdscategorieën tijdens de surflessen.

NORTH SEA ROOKIES 10 T/M 12 JR
Deze surfers in de dop worden aangestuurd en ondersteund door de oudere deelnemers om zich heen. Leerpunten: hoe om te gaan met het van huis zijn, zelfverzorging en bewustwording van de natuur en elementen om zich heen.

MADEIRA JUNIORS 13 T/M 14 JR
De overgang van Junior naar Master staat hier centraal. De Juniors wordt geleerd bewuste keuzes te maken en verantwoordelijkheid te nemen.

MAVERICK MASTERS 15 T/M 17 JR
De Masters helpen mee organiseren, uitvoeren en evalueren. Ze hebben een voorbeeldfunctie voor de jongere deelnemers.

Voor alle leeftijden geldt: wanneer een activiteit te spannend is voor een kind, weten onze begeleiders hoe ze die angst kunnen wegnemen en het zelfvertrouwen van het kind kunnen vergroten. Uiteraard wordt niemand gedwongen tot het uitvoeren van een activiteit.

Veiligheid voor alles


Veiligheid voor de kinderen staat voorop. Voor al onze O’Neill SummerCamps hebben wij uitgebreide risicoanalyses gemaakt. Het team van O’Neill SummerCamps is opgeleid in het bewaken van veiligheid. Iedereen houdt zich aan vastgestelde afspraken en regels, zodat de deelnemers in een veilige omgeving zorgeloos van hun zomerkamp kunnen genieten. Mocht zich toch iets voordoen waarbij medische hulp van toepassing is, dan zorgen wij dat deze snel ter plaatse zal zijn. Dit geldt zowel voor de camping- als de strandlocatie.

GECERTIFICEERDE KITESURF-, WINDSURF-, GOLFSURF- en WAKEBOARDLESSEN
Onze Kite- en Windsurfschool is VDWS-gecertificeerd. Het VDWS verzorgt internationaal geldende certificering voor bedrijven, instructeurs en deelnemers. Deelnemers krijgen aan het eind van de week een VDWS-certificaat mee, waar hun niveau op staat.
De golfsurflessen worden gegeven aan de hand van de BSA (British Surfing Association). Ook deze organisatie verzorgt certificering voor bedrijven, instructeurs en deelnemers. De certificaten die kinderen meekrijgen geven duidelijk het niveau aan. Ook kan er met deze certificaten wereldwijd surfmateriaal worden gehuurd.

DE BEGELEIDERS VAN O’NEILLSUMMERCAMPS
Het team van O’Neill SummerCamps voldoet aan hoge kwaliteitseisen. Ieder teamlid…

… is gemiddeld tussen de 20 en 26 jaar.
… is in het bezit van een BHV diploma.
… is in het bezit van een officieel overheidsdocument ‘Verklaring Omtrent het Gedrag’ (VOG).
… is in het bezit van een diploma van een mbo- of hbo-sportopleiding.
… heeft een opleiding gevolgd tot het geven van de desbetreffende surfsporten.
… heeft de speciale ‘Interne opleiding O’Neill SummerCamps’ gevolgd.
… heeft ervaring in het verantwoordelijk omgaan met kinderen.

 

STEUNPUNT KINDERVAKANTIES
O’Neill SummerCamps is participant bij het Steunpunt KinderVakanties: het samenwerkingsverband van kindervakantieorganisaties in Nederland. Gezamenlijk streven we naar kwaliteit, veiligheid en bereikbaarheid van kindervakanties, waarbij de positieve vakantie-ervaring van het kind centraal staat.

WENSEN
Heeft je kind een allergie of is het vegetariër? Geef het aan bij de boeking. O’Neill SummerCamps houdt hier zeker rekening mee.

VRAAG HET ONS
Nog vragen? Mogelijk staat het antwoord op de pagina met ‘meest gestelde vragen’. Wij zijn bereikbaar op telefoonnummer +31(0)187-689419 of per e-mail: info@oneillsummercamps.nl

EEN HERINNERING DIE BLIJFT!

BOEK SNEL