SURFWOORDENBOEK - O'Neill Summercamps

SURFWOORDENBOEK

Het O’Neill SummerCamps Surfwoordenboek

Echte surfers hebben hun eigen taal, woorden en gebaren. Voor iedereen die naar een O’Neill SummerCamps gaat hebben we de belangrijkste surfwoorden even op een rijtje gezet:

Shaka/Hang-loose: Dé populaire ‘handmove’ van surfers die voor van alles kan staan: ‘’ Hé, alles goed?’’ of ‘’Het was helemaal te gek!’’. Shaka wordt voor alles gebruikt: de box, een high-five, een schouderklopje, noem het maar op.

GOLFSURFEN

Clean: Wanneer de zee helemaal glad is en de golven in nette lijnen naar het strand toe rollen.

Choppy/bumpy: Wanneer de golven ongelijkmatig naar het strand rollen en de oppervlakte van de zee heel hobbelig is.

Flat: Wanneer er helemaal geen golven zijn :’(

Nosedive: Wanneer je te ver voorop je surfboard ligt, je een golf pakt en direct naar voren duikt. Deze move doe je nooit opzettelijk, want je krijgt heel veel water in je neus.

Partywave: Wanneer je met meerdere surfers tegelijk een golf pakt.

KITESURFEN

Downwind: Met de wind mee varen.

Upwind: Tegen de wind in varen. (Dit is vaak een stuk lastiger)

Off shore: Windrichting die aflandig is (van het land richting het water). Met deze wind gaan we tijdens de O’Neill SummerCamps niet kiten.

On shore: Windrichting die aanlandig is (van het water richting het land). Powerzone: De plek in de lucht waar de kite het hardste trekt. Hier zit je vol in de wind!

WINDSURFEN

Overstag: Wanneer de voorkant van je board naar de wind toe draait en je zelf om de mast heen loopt. Dit is de eerste techniek die je leert om te keren.

Gijpen: Wanneer de voorkant van je board van de wind af draait, je op je plaats blijft slaan en het zeil vanzelf omklapt. Dit is een tweede techniek die je leert om te keren.

Sail 360: Een freestyle trucje, waarbij je zeil een heel rondje draait en je zelf op je board blijft staan.

Fin first: De freestyle trick waarbij je achteruit vaart met je vin uit het water.

woordenboek

Echte surfers hebben hun eigen taal, woorden en gebaren. Voor iedereen die naar een O’Neill SummerCamps gaat hebben we de belangrijkste surfwoorden even op een rijtje gezet:

LEER DE SURFTAAL SAMEN MET NIEUWE VRIENDEN

KIES JE SURFKAMP