O’NEILL SUMMERCAMPS

KITESURFKAMP

We fly because we have wings

SHARE YOUR ACTIVITY

DISCOVER NEW FRIENDS

GET MORE ACTIVE

O’NEILL SUMMERCAMP

KITESURFEN  ALS EEN PRO

Kitesurfen is een mega toffe watersport waarbij je, door de kite (vlieger) goed in de wind te houden, met een board snelheid maakt en super vette tricks kunt doen. Voor zowel beginners als gevorderden is dit een hele uitdagende surfsport.

Als beginner leer je alles over het optuigen van je materiaal, de wind, het water en de stromingen en zodra je de kite onder controle hebt is het tijd om het water op te gaan!

Ben je geen rookie meer? Dan beginnen we met ‘toe- to heelside’ bochten, kleine jumps en tricks. In 4 dagen krijg je zo veel mogelijk les van onze gecertificeerde instructeurs, mits het weer het toe laat.

Materiaal

Bij alle O’Neill Summercamps is gebruik van alle surfmaterialen en wetsuit van O’Neill inbegrepen. Uiteraard kun je eigen kitesurfmateriaal meenemen.

Locatie

De O’Neill Summercamps worden gehouden op de Brouwersdam (Zeeland). Dit is een van de beste spots van Nederland om te leren kitesurfen, vanwege het vlakke water.

Ervaring

Heb jij al enige surfervaring? Geef dit aan bij je inschrijving, want dan krijg je les van een aparte instructeur binnen een gevorderdengroep. Geef van tevoren ook aan wat je nog wilt leren, dan houden we hier rekening mee en neem gerust eigen surfmateriaal mee.

Certificaat

Aan het eind van de week krijg je een officieel VDWS-kitesurfdiploma, waarmee je jouw kitesurfniveau kunt tonen en wereldwijd kitesurfmateriaal kunt huren.

Prijs en Data

De prijs voor het Kitesurfkamp bedraagt €689,- (all-inclusive)

Het Kitesurfkamp kun je boeken in één van de 9 weken in de zomer (jul-aug).

O’NEILL SUMMERCAMPS

WEER
OF GEEN WEER

Niks is zo onvoorspelbaar als het weer in Nederland. Een zonnetje is lekker, maar geen voorwaarde voor een te gekke surfdag. En een beetje regen is helemaal niet erg. Maar die wind….. tja, die is erg belangrijk! De sport waarbij we het meest afhankelijk zijn van de wind is het kitesurfen. Helaas waait het niet altijd. Of waait het wel, maar juist te hard.

Daarom hebben we een super cool en uniek programma voor het Kitesurfkamp. Zo beleef je hoe dan ook echt een te gekke week bij O’Neill Summercamps!

Wat kun je verwachten?

We gaan sowieso zoveel mogelijk het water op als het waait. En waait het pas ’s avonds? Nou, dan gaan we gewoon lekker ’s avonds het water op tot de zon ondergaat. En dan zorgen we ook nog voor een maaltijd op het strand en een kampvuur om bij op te warmen. Je zou bijna willen dat het overdag niet hard genoeg waait 🙂

Op de windstille dagen zitten we niet stil. Wat dacht je van een bootcamp om de spieren te trainen die je nodig hebt bij het kitesurfen? Of de waterstart oefenen en boardgevoel ontwikkelen op een wakeboard achter één van onze coole wakeboardboten.

Minder spectaculair maar wel heel erg belangrijk zijn de theorielessen. Bijvoorbeeld over de veiligheid en de materialen. Je leert bijvoorbeeld hoe je zelf een kite opbouwt. Ook gaan we de selfrescue oefenen op het water.

Op supboards ontwikkelen we gevoel voor evenwicht. We maken een spannende suptocht naar een eilandje in het Grevelingenmeer. Daar kunnen we picknicken, voetballen en skimboarden. Lekker bezig op het water en je traint ongemerkt je spieren die je nodig hebt bij het kiten.

O’NEILL SUMMERCAMPS

A NEW SURF ADVENTURE EVERY DAY